Orientació: GES / CAM

El nostre alumnat de GES (ESO per a adults) i CAM segueix:
– acabant els seus mòduls
– valorant les seves millors sortides formatives per tal de continuar estudiant. 

El Jordi Fernández del Servei d’Orientació Educativa de Ciutat Vella va venir a explicar-nos com és la matrícula d’aquest curs. Cal barrejar el que ens agrada (la vocació) amb la possible empleabilitat. 

El més important que heu de tenir en compte és que EL TERMINI PER A LA BECA ÉS EL 10 DE MAIG, tot i que és un tràmit llarg i recomanem fer-lo com abans millor. Feu-ho fins i tot si no sabeu si acabareu el GES/CAM aquest juny.

Dia Internacional del Poble Gitano

Avui, dia 8 d’abril, celebrem el Dia Internacional del Poble Gitano: un poble que fa 600 anys va arribar de l’Índia a Catalunya. Es caracteritzen per ser una comunitat tradicional amb forts valors i respecte per a la gent gran.

Al Raval hi viuen molts gitanos, entre d’altres, hi va viure la Lita Cabellut, un exemple de superació personal. Va néixer a un poblet d’Aragó, als 3 anys es va quedar orfe i es va traslladar a viure al barri del Raval a Barcelona amb la seva àvia, amb qui va viure fins els 11 anys, quan l’àvia va morir. Llavors va viure al carrer fins que una família del Masnou la va adoptar als 13 anys. Un dia, la família la va dur al Museu del Prado a Madrid i va quedar extasiada. Des de llavors, no ha parat de pintar i, actualment, viu a Holanda. És la segona pintora de l’Estat espanyol més ben pagada a dia d’avui, després d’en Miquel Barceló.

Si en voleu saber més, podeu consultar l’entrevista a TV3 al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=gFrjMZaWdb4

Visitem la Model

Avui la classe d’espanyol 3 ha visitat la Model, antic centre penitenciari d’homes al bell mig de l’Eixample! Hem après moltes coses, entre d’altres, que es va inaugurar el 1904 i que va funcionar com a presó fins el 2017.
També que durant el Franquisme les cel.les que inicialment s’havien ideat per a una sola persona van arribar a allotjar fins a 16 presos! De fet, hem entrat tots junts a una per a fer-nos una idea -i hem de confessar que fins i tot hem passat una mica de por!
Per acabar, hem visitat el memorial de Salvador Puig i Antich (del qual justament fa res es van complir 50 anys de la seva mort).
Tot plegat, molt interessant, repetirem! 😍

Més sortides culturals

Aquest final de trimestre està replet de sortides!

L’alumnat d’anglès ha visitat Top secret al Caixaforum. Molt recomanable!

Els de català han anat al Museu d’història de Catalunya. Han viatjat des de la prehistòria fins a l’actualitat i han pogut veure com eren les cases de cada època i com vivien segons les circunstàncies. Ha estat molt enriquidor!

I els d’anglès i francès han anat a veure l’exposició Sorolla immersiu a la Casa Amatller. Una meravella!

Trencant els estereotips de gènere

Durant tota aquesta setmana, en el marc del Dia de la Dona, hem penjat un fil que creua l’escola amb tot de missatges sobre estereotips de gènere que volem trencar.

Al final de la setmana, els destruirem tots per commemorar el 8 de març en un simbòlic ritual.

Ja has escrit el teu? A què esperes? 😍✊🏾💪🏽💜
#8demarç#diadeladona