I després, què?

Si vols continuar estudiant i formant-te després de la nostra escola, tens moltes opcions! Aquí et deixem unes quantes idees:

Idiomes

Com sabeu, als CFA només oferim fins al nivell A2/B1. Si voleu estudiar nivells superiors (B1-C2), podeu anar a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI). La més propera a l’escola és l’EOI Barcelona-Drassanes.


Una altra opció és buscar grups de conversa en centres cívics, biblioteques o altres entitats socials del barri, així com fer un voluntariat o un intercanvi lingüístic. Per al català, per exemple, us recomanem el Voluntariat per la Llengua (VxL).


També per a nivells superiors de català, podeu matricular-vos al Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).


I, pel que fa a l’espanyol, podeu fer cursos online o apuntar-vos als exàmens oficials de l’Instituto Cervantes, els DELE. Per exemple, per a la nacionalitat, demanen el DELE A2.


Graus o altres estudis

Si el que vols no és estudiar idiomes, sinó un cicle de formació professional de grau bàsic, mitjà o superior (després del GES o del CAM, per exemple), consulta la Tria educativa aquí.


Una altra opció és apuntar-se a l’Institut Obert de Catalunya (IOC), on pots estudiar de forma online el GES, Batxillerat, cicles formatius, idiomes, informàtica, català per a estrangers, i d’altres cursos especialitzats.


Per a millorar la teva competència digital, el teu camí és el Cibernàrium. S’hi ofereixen tot tipus de cursos especialitzats en les TIC. Altres CFA també ofereixen els cursos de COMPETIC.


I ben a prop de l’escola, al mateix passadís, tens l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació (IDFO). Consulta els cursos que ofereixen aquí.


Experiència i ofertes laborals

Finalment, si el que vols és trobar feina, aquí tens algunes opcions. Barcelona Activa publica ofertes a la seva borsa de treball.


També pots inscriure’t al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandant.


O al web Feina Activa de la Generalitat.


I, és clar, consultar diàriament les ofertes que es publiquen en portals com Linkedin, Infojobs, Infofeina, Indeed, així com a xarxes socials, borses de treball, agències de col·locació, etc.

Esperem que us sigui útil i…
MOLTA SORT! 🙂