El centre

El Centre de Formació de Persones Adultes Maria Rúbies és una escola pública depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB).

El projecte va començar l’any 1997 a l’edifici dels sindicats de la Via Laietana. Al maig de 2010, la seu es va traslladar al barri del Raval, al nou edifici de la UGT, a la Rambla del Raval nº29-35, primera planta, compartida amb l’IDFO (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació de la UGT). Se situa al bell mig del Raval i a prop de les línies de metro L3 (Liceu, Drassanes o Paral·lel) i L2 (Sant Antoni o Paral·lel).


Qui va ser Maria Rúbies?

Maria Rúbies i Garrofé (1932-1993) va ser una catedràtica de matemàtiques i política, i primera senadora catalana elegida al Senat.

Des dels seus inicis com a docent fins a la seva mort l’any 1993, va ser una dona compromesa amb l’educació i la reconstrucció del seu país. Es va entregar a la renovació pedagògica i organitzativa de l’escola i va portar les seves inquietuds a les institucions que podien promoure un canvi en l’educació.



Ressenyes de l’alumnat

“Si vols créixer com a persona i el més important, culturitzar-te, aquest és el teu centre de formació. 💖💖 Professors amb les millors actituds i moltes ganes d’ensenyar. Uns grans professionals i unes instal·lacions modernes.”

Yessica G.

“Tot un luxe poder rebre classes de català i anglès en aquest indret.
El professorat és excel·lent, dinàmic i molt comunicatiu.”

Carlos Reyes

“Vaig estudiar en aquest centre i la meva experiència ha estat molt positiva. Els professors han estat molt amables amb mi, gràcies.”

K. E.


RAT (Registre d’activitats de tractament)